4 nieuwe blikvangers in Ermelo

Begin juli zijn er nog 4 indrukwekkende beelden van Romeinen geplaatst. De beelden zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente en museum Het Pakhuis. Ze zijn drie meter hoog, uitgevoerd in duurzaam cortenstaal en ware blikvangers.

Zo maakt gemeente Ermelo haar unieke band met de Romeinen zichtbaar voor inwoners en toeristen. De vier beelden staan bij de Schaapskooi, het Romeinse marskamp (locatie Oude Arnhemse Karsweg) en de rotonde (Harderwijkerweg/Jacob Catslaan/Nassaulaan). Er stond al een cortenstalen Romein bij museum Het Pakhuis.

Binnen onze grenzen waren 2 Romeinse Marskampen

Met de beelden brengen we de rijke geschiedenis van ons dorp en de bijzondere plaats van Ermelo in de geschiedenis tot leven. Wethouder cultuur, Arap-John Tigchelaar vertelt: “Ermelo is uniek in Nederland met twee Romeinse Marskampen binnen haar grenzen. Hoewel Ermelo buiten het Romeinse Rijk lag, de Rijn was immers de natuurlijke grens, staken de Romeinen vaak de grenzen over om te handelen, land te verkennen en volken aan te vallen. Tijdens deze expedities werden tijdelijke Marskampen aangelegd waarvan er twee in onze gemeente zijn terug gevonden.”

Maak kennis met het levendige verleden

Wij vinden het belangrijk om de Romeinse Marskampen in Ermelo onder de aandacht te brengen. Door middel van dit project krijgen inwoners, bezoekers en toeristen de kans om kennis te maken met het levendige verleden van onze gemeente. Dit draagt bij aan het cultureel bewustzijn en versterkt de culturele identiteit van Ermelo.